- SPOLJNE FONTANE-
- PRIRODNI ARANŽMANI, DVORIŠNE FONTANE-


Prostor oko kuće ili terasa može biti vaš omiljeni kutak u kome bi ste provodili vrele letnje dane u prirodnom ambijentu koji je sačinjen od odabranog bilja aranžiranog kamenja i panjeva, vodenih slapova, jezerca, potočića sa ribicama...
Malo prirode svaki prostor čini toplim raskošnim i prijatnim za boravak i rad. Kombinovanje biljaka, panjeva i ponekog etnografskog predmeta (pčelinja košnica, kolski točak, stari ćup), uz vodu koja teče, vratiće nas prirodi i korenima.

The space around the house or on your terrace can become your favourite spot to spend hot summer days in a natural setting composed of selected plants and arranged with stones and tree stumps, waterfalls, ponds, brooks with fish... A small spot of nature turns every space into a warm, sumptuous and pleasant living or working environment. By combining various plants, tree stumps and an ethnographic item here and there (a beehive, a cart wheel, and old jug..), together with water cascades can take us back to nature and our roots.

 

Imali ste prilike da vidite uradjene "fontane" u dvorištima Vaših prijatelja, ispred nekih etno restorana, ali to je više podsećalo na gomilu kamenja  formiranu nekim nespretnim redom I uglavnom je to bila poznata siga-sedra, polomljena u nekim našim pećinama I postavljena po nahodjenju nekih majstora. Naravno, te gomile kamenja obično izgledaju nekako neprirodno I natrpano I ovo ne bi želeli u Vašem dvorištu.GDE  STE U PRIRODI VIDELI TOLIKO KIČASTOG I LEPOG KAMENJA NA JEDNOM MESTU?

Nas moto je da vodeni, kameni I drugi aranžmani treba da izgledaju kao u prirodi: PRIRODA JE DIZAJN , IZ PRIRODE SVI UČIMO I ONA JE NAJBOLJI DIZAJNER I DEKORATER.

 

Poučeni iskustvima iz obilazaka planinskih potoka, jezera I mora, u naše -Vaše aranžmane ugradjujemo, upravo, one delove prirode koje smo videli, uklapamo ih I ostavljamo u Vaše prostore da uživate u autentičnosti I originalnosti iskonskog dizajnera.

U malim jezercima, formiranim kao GARDEN PONDOVI  možete čuvati I ribice ( koi šarane, japanke ili neke od domaćih vrsta, babuške, šarane, linjake, crvenperke)

 

Posebno bogatstvo I lepotu čini jezerce sa puno crvenih, žutih, plavičastih ili belih japanskih šarana, koje možete pribaviti u nasoj maloj radnji .

Pored ribica, u Vašu vodu možemo ubaciti I vodeno bilje, lokvanje I površinsku sočivicu kako bi sve izgledalo prirodnije, a okolo, u zemlji oko kamenja , možemo posaditi perene, hedere i trske, koje će prostor oko kamenja kvalitetno popuniti I ulepšati.

 

Sama izrada vodenog aranžmana - spoljne fontane, prolazi kroz nekoliko faza: planiranje oblika I veličine, izbor kamena, izbor opreme, osvetljenja I filtriranja.

Planiranje oblika I veličine zavisi od veličine I oblika - konfiguracije, prostora koji želite da oplemenite. U tome Vam možemom pomoci našim predlozima materijalizovanim u obliku ubačene slike u Vaš prostor.

 

Što se tiče izbora kamena, mi u izboru imamo od planinskih oblutaka, sakupljenih po potocima širom naše zemlja, preko uvoznog kamena najrazličitijih oblika I veličina do kamenja sa obale mora I iz mora.

Aranžmane uradjene od ovog kamenja možete videti u Garden Centru na Vidikovcu ispred naše male radnje I u japanskom vrtu u dvorištu Gardena.   

Oprema koju ugradjujemo u Vaše aranžmane je za sve ukuse I dzepove, od skupljih I kvalitetnih nemačkih pumpi firmi OASE I PONTEK do jeftinijih ali kvalitetnih pumpi I filtera kineske firme ATMAN I RESUN.

Naša preporuka je da u vodene aranžane obavezno ugradimo I neki od filtera, sa UV sterilizatorom ili bez, koji će umnogome doprineti da voda u vašem aranžmanu ostane cista I sveža. 

U svakom slučaju, pokušaćemo da vaš prostor učinimo bogatijim za pozitivnu energiju vode, kamena slapova I ribica.


Potok sa izvorom
Garden Centar, Mini fontana
Spoljasnja fontana 1
Spoljasnja fontana 2

Prirodni vodeni aranžman, Dedinje
Prirodni aranžman plantaže Podgorica, Šipčanik
Mirai, Tivat
Mirai, Tivat RESTILIZOVANA
Hotel In Sole
Japanski vrt rađen za reviju Dragane Ognjenović u Garden Centru
Tržni centar Merkator
Delta Holding
Pećina u Garden Centaru u Zemunu
Intercontinental
Japanski vrt u hotelu Queen Of Montenegro, Bečići
Japanski vrt u Kraljevu


Restoran u Visnjici - japanski aranžman


Osnovna Škola "Janko Veselinović "


Jeep Commerce prirodni aranžmani
Japanski aranžman - dvorište na Dedinju


Japanski aranžman
Japanski aranžman u bašti Garden Centra


Japanski aranžman


Japanski aranžman - dvorište Cerak


Vodeni aranžman u bašti Garden Centra

 

 

Pult sa belim oblucima u privatnom stanu

 

 

Sajam bankarstva Beograd 2005. - Panonska Banka

 

 

Japanski aranžman - dvorište Selaković

 

 

Restoran "Tri Šešira"

 

 

Restoran " 2 bela goluba"
Restoran "MG", Simex u Subotici
Sport cafe

 

   

 

 
<< home